Kuukausien urakka on takanapäin! Laitoin eilen viimeiset Nuorten Internet-oppaaseen tulevat kuvat kustantajalle. BTJ:n kustantama kirja ilmestyy alkukesästä.
Monet sluulevat, että nuoret ovat sujuvia ja kaikkitietäviä netin käyttäjiä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Esimerkiksi peruskoululaisten nettikäyttäytymistä ja verkkotaitoja selviteltäessä on havaittu isoja puutteita ennen muuta tiedonhaussa. Monet nuoret hallitsevat kyllä mesen ja IRC-gallerian, mutta käyttö on usein rajoittunut vain muutamaan palveluun. Uusi kirjani pyrkii valottamaan laajemmin mitä palveluita on olemassa, kuinka niitä käytetään ja ennen muuta antamaan myös vinkkejä netin turvalliseen ja oikeaan käyttöön. Pelejä, mesejä, skypejä, flickriä, galtsua, deliciousia, Joostia ja muitakaan netin mielenkiintoisia ilmiöitä ei ole unohdettu.
Mutta urakka ei ole aivan vielä ohi: jahka taittaja on saanut työnsä päätökseen, niin sitten on vuorossa koko kirjanteon ikävin prosessi - ainakin minusta. Nimittäin oikoluku. Tarpeellinen ja tärkeä kuitenkin. Ja lukijan kannalta välttämätön.