Suomalainen uskoo edelleen painettuun sanaan. Se näkyy myös informaatiolukutaidon opetuksessa: erityisesti verkkolähteiden suhteen kehoitetaan olemaan kriittisiä. Toki kriittisyys on enemmän kuin paikallaan, mutta tervettä kritiikkiä tulee muistaa soveltaa myös painettuihin lähteisiin.

Elektroniset kirjat eivät vielä ole saavuttaneet kovinkaan suurta suosiota. Kaunokirjallisella puolella läpimurto kestääkin varmasti kauemmin - on keksittävä mielekäs käyttöliittymä ennen kuin e-kirjana viitsii lukea uusinta Tervoa. Tietokirjallisuuden osalta e-kirja sen sijaan on käyttökelpoinen. Voit tehdä nopeasti hakuja, reunahuomautuksia jne. Hyvä esimerkki tästä ovat esimerkiksi elektronisessa muodossa julkaistut väitöskirjat. Ja kannattaa muistaa, että e-kirja on myös ekokirja!

Tammikuussa ilmestynyt kirjani Internet-tiedonhaun teho-opas julkaistaan lähipäivinä e-kirjana. Jännä nähdä haluavatko ihmiset tiedonhaun apuvälineen edelleen painettuna käteensä vai mielummin elektronisena veriona ja jopa hieman halvemmalla...