Wikipedia on uskomattoman upea taidonnäyte! Eri puolilla maailmaa asuvat ihmiset ovat yhdessä tehneet webin laajimman tietosanakirjan -hienoa, eikö totta? Varmasti näin, mutta vaikka Wikipedia on uljas aikamme symboli ja sosiaalisen webin keskeinen saavutus, on aina muistettava se, että Wikipedia on maallikkojen tekemä tietosanakirja. Kuka vastaa siinä olevan tiedon oikeellisuudesta ja puolueettomuudesta? Mistä tiedämme mistä tieto on peräisin? Ja kuinka asiantunteva taho on tehnyt artikkelin?

Monia Wikipedian artikkeleita on muunneltu jatkuvasti suuntaan jos toiseen, joitain  on jopa tahallaan vääristelty. Yhdysvaltain presidenttiä koskeva artikkeli on hyvä esimerkki tästä. Vastaavasti Wikipediassa on myös paljon ristiriitaisuuksia: vilkaiskaapa kuinka korkeaksi saksankielinen, italiankielinen, suomenkielinen, tanskankielinen ja englanninkielinen Wikipedia ilmoittavat Pisan tornin? Jokaisella kun on eri näkemys asiasta...

Wikipediaa ei nähdäkseni koskaan tulisi käyttää ainoana lähteenä. Se on monta kertaa hyvä apuneuvo, kun etsitään linkkejä muille saiteille -niitäkin sieltä löytää. Mutta kokemus osoittaa nimenomaan se kuinka Wikipedian tiedot saattavat usein olla "sinnepäin". Kun etsimme tietoa, on syytä punnita sen painoarvo, suhtautua annettuun informaatioon kriittisesti ja arvioida sen paikkaansapitävyyttä. Ja erityisesti Wikipedian osalta tämä on tärkeä muistaa!